Google+ Followers

Friday, 31 May 2013

Kami Buddies,, Kami Kekal Selamanya!!!

Assalamualaikum!!!
Ha!! this time,, isma nak buat cerita pasal buddiess pulak.
Mesti korang ingat isma nak cerita pasal kawan baik isma an??
NOPE!!!
this time,, isma nk cerita pasal adik2 Isma yg tercinta.. :)
For ur in4mation,,,, Isma ada 4 beradik..
Isma yg sulung..
Yg no dye Alya..
Yg ketiga Hafiz..
Latest but not least hahahaha!!!!!! Hidayat...
Macam mak isma nak beranak lg je pulak????
Rasanya x kot..
Mak dah tua.. 40 tahun da pon.. :)


Mesti korang tgh fikir,,, knp isma panggil adk2 isma buddiess??
Kenapa bukan kawan2 isma??
Ada sebabnya..
Isma anggap adk2 isma mcm kawan2 isma.. mcm sahabat
walaupun jarak kami agak jauh..tp kitorang bahasa kan diri kami "kau" "aku"
Mcm kurang ajar sikit an??
tp bg kami,, ini lah yg menguatkan kasih sayang cintan cintun antara kami..
hahaha bombastik dowh ayat cinta isma.. mcm x percaya.. 
Adik2 isma ni manja2..
yang alya ni,, harap je badan debab,, tp otak mcm budak2
sama jela dgn hafiz tu,,
even baru form 1.. sapa2 yg nmpak dye mesti ingt dya ni form 4/5..
besar gedabak badan2 adk2 aq ni..
beza lak dgn hidayat..kecik je badannya,, tp mulut..
Mengalahkan mak nenek..
Isma pulak,, hehe.. biasalah.. kecik je badannya..
peramah,,, cute.. hehehe.. jgn marah adik2
blog aq,, sukati aq la nak puji diri aku.. :)

ni lah alya
 haha stress je kan muka dy?? aq tgk pon aq stress... hwargh!!
dush!! dush!! dush!! wa kasi tumbuk sama lu!!!

HIARGH!!! WATCHA!!!!
haha puas hati dpt tumbuk muka budak debab ni..
hahahaha
da la muka mcm nak beyak.. 
 ngeh ngeh ngeh

kiri, hafiz.. tengah hidayat.. kanan alya

 tengok tu,,,
semua buat lambang LOSER!!!
YEAH,,, korang memg loser... woohoo!!
sebenarnya adk2 aq buat "loser" sbb aq yg snap pic ni.. 
nakal bebeno adk2 aq ni
haih...

Tapi,, walau apa pun..
mereka still kanda dinda aq..
Aq sayang sgt kat adk2 aq yg sengal tahap gaban ni..

ingat tau wahai "senget2" ku sekalian..
walau apa pun terjadi,,
"KITA BUDDIES!! KITA KEKAL SELAMANYA"!!
kita tak kan terpisah!!
walau datang dugaan sebesar mana pon,
walau kita kerap gaduh,
walau kita selalu kutuk sesama sendiri,,
 aq nak korang tau 1 bnda..
"AIR DICINCANG TAK KAN TERPUTUS"
kita kan tetap kekal beradik selamanya

sayang korang semua.. :)

Really3 love u..
mmuahx!!


 

Wednesday, 29 May 2013

Putus Cinta

 saya cadangkan awak baca blog ni dgn buka lagu "i will always love u" dekat playlist di atas ye.. 
Assalamualaikum...
Kali ni,, mood nk tulis pasal putus cinta pulak..
Hurm,, mcm isma ni,, da byk kali sgt dah putus cinta..
Mula2 putus memg rasa sakit sgt.. nangis jea keja..
Mata lebam.. Hilang mood,, Rasa nak marah2 je kan..
Tp alhamdulilah,,selalunya isma akan sedih kejap je..
Paling lama pun 2 tahun.. hahaha
Terkezut korang??
ye... Isma masih lg bersedih sbb putus cinta..
Kadang2 tu,, sedih bukan sbb kita rindu kan org nya,,
Tp,, sy rindukan memori sy bersama si dia..
Memori manis..
Waktu bercinta,,semua indah kan?? taik pon rasa coklat.. haha :)
Teringat dulu2,, masa bercinta sanggup tggu smpai pukul 12 tgh malam..
Sbb,, nak dapat kan kol murah sikit.. 
Sanggup kumpul duit belanja semata2 nak beli topup..
Tak makan pon x pa..
Kalau malam2 tu,, wkt tgh bergayut hp,,
Ingt lg..mesti tutup muka dgn bantal..
sbb,, takut ad org terdgr kami sembang.. haha
Waktu tu,, mesti panggil manja2..
Mama papa,, Syg Abg, Manja Baby,, haha
Kanda Dinda paling x blh blah...
Even wkt tu sbuk nk exam,, smpat lg nak video call :)
Sggp tgk dia study... Comel nya dia.. haha :)
Haaa,, kan isma da cakap,, isma rindukan kngan dulu sbnr nya,,
Kenangan cinta yg x kan pnah kembali lg..
Kenangan cinta yg x mgkn kan terhapus,,
Kenangan cinta yg menjd bukti isma bukan lesbian.. ngeh3 :p

Tp benda dah lepas kan?? 
Better to let the bygones, be bygones,,, :)
Si dia pn pnah cakap mcm ni dulu kat isma...
Alahai sedihnya..
Hurm hari tu kan,, kami jumpa tau..
Muka dia nmpak sedih sgt..
X tau lah kan sedih kenapa..
Sedih tgk Isma ada kat situ ke,,
Sedih sbb benci tgk Isma ke,,
Sedih sbb Capital U x dk ke...
hurm...isma pon x dapat nk tafsirkan...
Jadi Isma pon buat keputusan angkat kaki je dr situ
N pergi tmpat lain.... Hurm,,, :(
Sy rindu nk tgk awak senyum mcm dulu...
seriously,, Rindu nk tgk lesung pipit awk tu.. :(

Awak,, ketahuilah,,, antara kita,,
Mgkin da x dk jodoh..
Tp,,, kenangan kita,, tetap kekal bersemadi dalam ingatan sy,,
Selamanya sy rindu kenangan kita.. :)

Mungkin sy x perlu lupakan awak,,
Sbb sy x mgkin lpakan awak.. :)
Tgk pic kat atas tulis apa,,, "Jangan kecewa jika putus cinta kerana
Allah telah menyediakan seseorang yg lbih baik utk kita"

Sy rasa awak dah jmpa MRS Right awak...
Capital U kan???
Sy doakan awak bahagia bersama dia.. :) 
Doakan sy jumpa Mr Right sy ya.. :)

Sy syg kenangan saya dgn  awak MFBMS ,,,,
selamanya.. :)

Assalamualaikum




 
 

Monday, 27 May 2013

MR FIZAN

Setelah beberapa hari aq x update blog ni, terasa kering jgk idea nk tulis menatang apa.
Tiba2 teringat insiden beberapa hari lepas.
Waktu tu, aq baru nak cek fb seorang hamba Allah ni yg diberi nama MR FIZAN. 
tapi... alangkah TERKEZUT nye aq bila tgk dye remove aq as friend dia!!!
KUANGJAQ!!!
Aq pon tros pm dye.. Tnya dia mcm2 pasai pa dia remove aq?? 

kemudian lepas 1 hari, lepas 2 hari, lepas 3 hari, shit!! dia still x reply..

aq pon mula muhasabah diri.
knp dia buat mcm tu?
sblm ni kami ok ja?
mgkn kah dia marah kat aq??? aq wat salah apa wei kat ang?
hadoi... pening aq pikiaq..

Demi utk menyedapkan hati aq,, aq pon buat andaian.
Mgkin dia tertekan butang remove as friend kot. 
x pon,,, die kena hack ke..

x pela.. aq redha. dah hang x mau kawan dgn aq,, xpala..
aq still syg hang mcm dulu.
kita kan kawan.. :) 

p/s:kalau  abg baca blog ni,,, add la sy balik ye.. 

Thursday, 23 May 2013

Sahabat Selamanya

SAHABAT.. 
Susah utk aq mulakan cerita tntg sahabat2 aq ni.. :) 
Knp ea??? mgkn kerana bila menulis,, aq jd "nerd"  seketika.. hahahha
aq ditakdirkan utk mmpnyai 4 sahabat. Awalnya,, aq hnya ada 1..
Tp bila dah masuk form 5,, tiba2 je,, sahabat aq da terberanak lg 2..
siapa mereka??? 
Biarlah aq gelar mereka sbg Datin H, Puan seri D dan Dr R..
*haha.. masin mulut aq... :)
Jom start dgn Datin H.. Berikut adalah ciri2 yg ad pd Datin ni..
  • cantik
  • tggi org nya
  • sgt la giler anime
  • suka rempit
  • garang orgnye 
 hahaha...
Sudah ditakdirkan sejak dr azali,, aq berkenalan dgn si H dr drjah 1.. Mula2 kwn biasa je.. tp bila da lama2 tu, bibit percintaan kami mulai mekar.. Mana tidak nya.. aq sekelas dgn dye since drjah 1 smpai form 5 kot!! Bila dia nangis, aq bg bahu.. Bila dia berak,, aq bg jamban.. Bila dia senyum,, aq pon LEMPAR senyuman balik kat dia... pahit manis sweet sour kelat semua kami lewati bersama.. Aq x pnah lupa jasa kau bg aq fotostat nota BM kau. yela,, ko pnat2 tulis,, aq senang2 je fotostat an.. pastu,, ko pn baik dgn aq.. ko tetap kawan dgn aq even wkt tu aq ni selekeh tahap gaban. ko ingat x, aq pnah pakai handsock kat kaki sbb stokin aq koyak giler.. hahaha... aq ingt lg,, ko la yg ajar aq cara gosok tudung skola.. Mak ko pon baik.. stokin aq yg aq basuh 2mggu skali tu pon mak ko sggup tlg jahitkan.. :( malu nye lahai... lg 1 yg aq x kn pnah lupa,, kita rempit lpas balik skolah.. n aq jatuh dpan kdai mek kelate ue.. sakit dowh jatuh. nasib baik van putih tu sempat brek.. kalau x,arw** la aq an.. :) k la.. aq nk story pasal puan seri lak

Puan sri D.. Bakal pelukis komik yg paling handal seantero dunia.. wa tabik sama lu.. ko lukis cantik do!!!!! haha... kisah cinta kita bermula wktu kita form 5 an?? aq pn x tau masa bila ko mula taruh hati kat aq.. tp, aq perasan kau slalu curi2 pndg aq dlm klas... pastu kenyit2 mata.. atoto.. comel la tu an... haha.. Aq still simpan lg hadiah yg ko bg kat aq tu.. sgt menusuk kalbu kad tu wei.. kreatif do kau ni.. haha.. Aq still terbayang2 muka kau dlm kelas.. bila x paham,, sggup kau berdiri bgn n tnya kat cikgu.. even ko kena perli.. kalau aq,, konfom banjir dah air mata, air kencing, air ketumban dan air2 yg sewaktu dgnnya.. tp kau maintain je,, siap bantai lawan lg tu.. wakaka.. no wonder la result kau gempak an.. Ko pon baik dgn aq,, Stlh lama aq loading dlm otak aq segala jasa baik kau,, aq x ingat la wei apa yg kau pnah wat baik dgn aq.. haha.. tipu je.. aq ingt kau slalu bg aq tiru homework, bg aq mknn kau... urm,, yg lain aq da lupa la.. haha.. ko bg aq cheezy wedges 15 kotak la nk bg aq ingt kat kau.. hahhaha

dah3. melalut je.. kang cerita pasal Dr R  x sempat siap lak kang.. Dr R!!!!!!!!!!! ko la minah paling blur yg pnah aq jmpa.. mana x nye,, asal aq tnya ape je,, mesti kau akan jawab "ha?? oh.. ha...." hahaha.. tp ko cantik. ni x dinafikan... :) thx rini da ajar aq copy paste. tanpa kau,, aq x kan tau apa itu copy paste.. hahaha.. aq harap kau beraya menjadi seorang doktor/misi/persatuan bulan sabit merah/bidan/dukun.. eh.. tu syirik.. haha.. wa syg kat lu beb.. blaja rajin2.. layan la k pop kau tu.. MINHO aq punya.. haha.. minho ni sekor je pon korean yg aq knal an.. k wei btw thx utk cover handset.. mak aq da curi hadiah yg kau bg kat aq tu. dia wat ltak hp dia lak.. haihhh



FRENZZ!!!!!!!! Ketahuilah.... aq syg korg.. kita buddies.. kita kekal selamanya.. in syaa Allah.. :) kenang daku dlm doamu ye bini2 ku sekalian. muahx!!!!

selamanya sayang kalian

 
 

Wednesday, 22 May 2013

Buat Abah Tersayang

Abah,,,, esok hari jadi abah..
Maafkan ija kalau ja x wish..
Bkan niat nk bg abah sedih..
Tp  ja ada hadiah yg lbih bermakna buat abah..
Hadiah yg mgkn abah x sedari..
Hadiah yg x ternilai dr sudut wang ringgit..

Abah,, siapalah diri ija ini utk menyimpan amarah??
Ja hnya makhluk Allah..
Makhluk yg diberi peluang utk bernafas,,
menabur jasa kepada mak abahnya..

Berdosalah ija jika abah bersedih krn ija..
Diri ija bkn sesiapa..
Tiada apa utk dibanggakan.
Tapi,, ija punya 1.. iaitu kasih sayang terhadap keluarga...

Sayang ija pada abah..
tiada tolok bandingnya..
kerana kasih abah,, restu ija utk hidup aman di akhirat kelak..
Andai diri ini bersalah,, maafkanlah..

Abah,, Selamat Hari Lahir ja ucapkan..
Tiada apa yg dpt ja hadiahkan selain dr doa buat abah..
Semoga abah sihat n tenang selalu.. Ja syg abah..
Sayang hingga ke syurga..

Ingatlah, kasih kami 4 beradik pada abah.. 
Kekal selamanya..
In syaa Allah


dari anakmu, 
Nur Ismaniza Ismail

TANDA2 KEMATIAN SEMAKIN HAMPIR

Tanda-tanda Sebelum Kita Meninggal Dunia

100 hari sebelum kematian – Ini adalah tanda pertama dari Allah kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakinya. Walau bagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma sama ada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil.

40 hari sebelum kematian – Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

7 hari sebelum kematian – Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba- tiba ianya berselera untuk makan.

3 hari sebelum kematian – Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu di antara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

1 hari sebelum kematian – Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.
Hari kematian – Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

asslamualaikum...
haa.. x jawab dosa.. :)

blog pertama khas buat awk

agak blank nk memulakan story yg pertama kat blog ni.. almaklum, 1st time buat blog.. ngeh ngeh ngeh.. blog ini ditujukan buat awak.. ye,, buat awak lah sang pembaca ku sekalian.. :) dlm blog ini, in syaa Allah,, akan kuceritakan tntg liku2 hidup yg pnah aq lalui, kisah cinta yg x kesampaian, kisah keluarga yg tersayang, n x ketinggalan.. islamik story pon ada.. jd,, rajin2 la berkunjung ke blog sy yg baru nk hidup ni ye,,, sekian.. :)