Google+ Followers

Friday, 31 May 2013

Kami Buddies,, Kami Kekal Selamanya!!!

Assalamualaikum!!!
Ha!! this time,, isma nak buat cerita pasal buddiess pulak.
Mesti korang ingat isma nak cerita pasal kawan baik isma an??
NOPE!!!
this time,, isma nk cerita pasal adik2 Isma yg tercinta.. :)
For ur in4mation,,,, Isma ada 4 beradik..
Isma yg sulung..
Yg no dye Alya..
Yg ketiga Hafiz..
Latest but not least hahahaha!!!!!! Hidayat...
Macam mak isma nak beranak lg je pulak????
Rasanya x kot..
Mak dah tua.. 40 tahun da pon.. :)


Mesti korang tgh fikir,,, knp isma panggil adk2 isma buddiess??
Kenapa bukan kawan2 isma??
Ada sebabnya..
Isma anggap adk2 isma mcm kawan2 isma.. mcm sahabat
walaupun jarak kami agak jauh..tp kitorang bahasa kan diri kami "kau" "aku"
Mcm kurang ajar sikit an??
tp bg kami,, ini lah yg menguatkan kasih sayang cintan cintun antara kami..
hahaha bombastik dowh ayat cinta isma.. mcm x percaya.. 
Adik2 isma ni manja2..
yang alya ni,, harap je badan debab,, tp otak mcm budak2
sama jela dgn hafiz tu,,
even baru form 1.. sapa2 yg nmpak dye mesti ingt dya ni form 4/5..
besar gedabak badan2 adk2 aq ni..
beza lak dgn hidayat..kecik je badannya,, tp mulut..
Mengalahkan mak nenek..
Isma pulak,, hehe.. biasalah.. kecik je badannya..
peramah,,, cute.. hehehe.. jgn marah adik2
blog aq,, sukati aq la nak puji diri aku.. :)

ni lah alya
 haha stress je kan muka dy?? aq tgk pon aq stress... hwargh!!
dush!! dush!! dush!! wa kasi tumbuk sama lu!!!

HIARGH!!! WATCHA!!!!
haha puas hati dpt tumbuk muka budak debab ni..
hahahaha
da la muka mcm nak beyak.. 
 ngeh ngeh ngeh

kiri, hafiz.. tengah hidayat.. kanan alya

 tengok tu,,,
semua buat lambang LOSER!!!
YEAH,,, korang memg loser... woohoo!!
sebenarnya adk2 aq buat "loser" sbb aq yg snap pic ni.. 
nakal bebeno adk2 aq ni
haih...

Tapi,, walau apa pun..
mereka still kanda dinda aq..
Aq sayang sgt kat adk2 aq yg sengal tahap gaban ni..

ingat tau wahai "senget2" ku sekalian..
walau apa pun terjadi,,
"KITA BUDDIES!! KITA KEKAL SELAMANYA"!!
kita tak kan terpisah!!
walau datang dugaan sebesar mana pon,
walau kita kerap gaduh,
walau kita selalu kutuk sesama sendiri,,
 aq nak korang tau 1 bnda..
"AIR DICINCANG TAK KAN TERPUTUS"
kita kan tetap kekal beradik selamanya

sayang korang semua.. :)

Really3 love u..
mmuahx!!


 

Wednesday, 29 May 2013

Putus Cinta

 saya cadangkan awak baca blog ni dgn buka lagu "i will always love u" dekat playlist di atas ye.. 
Assalamualaikum...
Kali ni,, mood nk tulis pasal putus cinta pulak..
Hurm,, mcm isma ni,, da byk kali sgt dah putus cinta..
Mula2 putus memg rasa sakit sgt.. nangis jea keja..
Mata lebam.. Hilang mood,, Rasa nak marah2 je kan..
Tp alhamdulilah,,selalunya isma akan sedih kejap je..
Paling lama pun 2 tahun.. hahaha
Terkezut korang??
ye... Isma masih lg bersedih sbb putus cinta..
Kadang2 tu,, sedih bukan sbb kita rindu kan org nya,,
Tp,, sy rindukan memori sy bersama si dia..
Memori manis..
Waktu bercinta,,semua indah kan?? taik pon rasa coklat.. haha :)
Teringat dulu2,, masa bercinta sanggup tggu smpai pukul 12 tgh malam..
Sbb,, nak dapat kan kol murah sikit.. 
Sanggup kumpul duit belanja semata2 nak beli topup..
Tak makan pon x pa..
Kalau malam2 tu,, wkt tgh bergayut hp,,
Ingt lg..mesti tutup muka dgn bantal..
sbb,, takut ad org terdgr kami sembang.. haha
Waktu tu,, mesti panggil manja2..
Mama papa,, Syg Abg, Manja Baby,, haha
Kanda Dinda paling x blh blah...
Even wkt tu sbuk nk exam,, smpat lg nak video call :)
Sggp tgk dia study... Comel nya dia.. haha :)
Haaa,, kan isma da cakap,, isma rindukan kngan dulu sbnr nya,,
Kenangan cinta yg x kan pnah kembali lg..
Kenangan cinta yg x mgkn kan terhapus,,
Kenangan cinta yg menjd bukti isma bukan lesbian.. ngeh3 :p

Tp benda dah lepas kan?? 
Better to let the bygones, be bygones,,, :)
Si dia pn pnah cakap mcm ni dulu kat isma...
Alahai sedihnya..
Hurm hari tu kan,, kami jumpa tau..
Muka dia nmpak sedih sgt..
X tau lah kan sedih kenapa..
Sedih tgk Isma ada kat situ ke,,
Sedih sbb benci tgk Isma ke,,
Sedih sbb Capital U x dk ke...
hurm...isma pon x dapat nk tafsirkan...
Jadi Isma pon buat keputusan angkat kaki je dr situ
N pergi tmpat lain.... Hurm,,, :(
Sy rindu nk tgk awak senyum mcm dulu...
seriously,, Rindu nk tgk lesung pipit awk tu.. :(

Awak,, ketahuilah,,, antara kita,,
Mgkin da x dk jodoh..
Tp,,, kenangan kita,, tetap kekal bersemadi dalam ingatan sy,,
Selamanya sy rindu kenangan kita.. :)

Mungkin sy x perlu lupakan awak,,
Sbb sy x mgkin lpakan awak.. :)
Tgk pic kat atas tulis apa,,, "Jangan kecewa jika putus cinta kerana
Allah telah menyediakan seseorang yg lbih baik utk kita"

Sy rasa awak dah jmpa MRS Right awak...
Capital U kan???
Sy doakan awak bahagia bersama dia.. :) 
Doakan sy jumpa Mr Right sy ya.. :)

Sy syg kenangan saya dgn  awak MFBMS ,,,,
selamanya.. :)

Assalamualaikum




 
 

Monday, 27 May 2013

MR FIZAN

Setelah beberapa hari aq x update blog ni, terasa kering jgk idea nk tulis menatang apa.
Tiba2 teringat insiden beberapa hari lepas.
Waktu tu, aq baru nak cek fb seorang hamba Allah ni yg diberi nama MR FIZAN. 
tapi... alangkah TERKEZUT nye aq bila tgk dye remove aq as friend dia!!!
KUANGJAQ!!!
Aq pon tros pm dye.. Tnya dia mcm2 pasai pa dia remove aq?? 

kemudian lepas 1 hari, lepas 2 hari, lepas 3 hari, shit!! dia still x reply..

aq pon mula muhasabah diri.
knp dia buat mcm tu?
sblm ni kami ok ja?
mgkn kah dia marah kat aq??? aq wat salah apa wei kat ang?
hadoi... pening aq pikiaq..

Demi utk menyedapkan hati aq,, aq pon buat andaian.
Mgkin dia tertekan butang remove as friend kot. 
x pon,,, die kena hack ke..

x pela.. aq redha. dah hang x mau kawan dgn aq,, xpala..
aq still syg hang mcm dulu.
kita kan kawan.. :) 

p/s:kalau  abg baca blog ni,,, add la sy balik ye..